Riesling

Riesling er en vin, de fleste har et forhold til – og det er uden tvivl en af de mest populære druesorter på verdensplan. Riesling er en grøn drue, og den er mest udbredt i Tyskland, Østrig og den nordlige del af Frankrig. Særligt Alsace-regionen i det nordlige Frankrig er kendte for deres Riesling, hvor druen udgør omkring 20% af alle vinmarker. 

Riesling bruges typisk til at lave tørre og søde hvidvine, men særligt i Tyskland bruges druen også til at lave mousserende vin.

5 fakta om Riesling:

  • Druen bruges til at lave både tørre, søde og mousserende hvidvine, hvor den har noter af citrus, lime, pære og hyldeblomst. 
  • Riesling er som udgangspunkt en meget madvenlig drue takket være sit elegante og mineralske udtryk – og høje indhold af syre. 
  • En Riesling-vin går godt til lidt af hvert, men den shiner særligt til svinekød, asiatisk mad og det tyske køkken (tænk masser af kål, fermenterede grøntsager, ost, æg og svinekød). 
  • Riesling har det absolut bedst i et køligere, europæisk klima, hvorfor den dyrkes mest i Tyskland og Alsace. 
  • En god Riesling kan nydes både frisk og ældet. De friske Rieslinger har fine noter af lime, pærer, grønne æbler og hvide blomster, mens en ældre Riesling helt ændrer karakter og får noter af petroleum, jasmin og honning. 

          En vin lavet på Riesling er ofte meget aromatisk, blomsteragtig og næsten helt parfumeret med et højt syreindhold. Riesling kan bruges til at lave både tørre, halvsøde og søde hvidvine såvel som mousserende vine – og så er den på top-20 over de mest dyrkede druesorter i verden.