Humbrecht

Humbrecht ligger i hjertet af Alsace i Frankrig, og det familieejede vinhus har dyrket og produceret deres egne vine siden 1619. I dag er det Sylvie og Claude, der bestyrer godset – den 12. generation af Humbrecht’er.

Vinhuset råder over 8 hektar med forskellige terroirs, der giver deres vine rigdom og garanterer unikke smagsoplevelser. Humbrecht producerer flere forskellige vine herunder Cremants d’Alsace, tørre og søde hvidvine samt rosévine – og siden 2013 har de også lavet naturvine helt fri for sulfitter.

3 ting, du skal vide om Humbrecht:

1. De laver vin med respekt for både mennesker og miljø

I 2013 rundede Humbrecht en stor milepæl: De blev certificerede som et økologisk landbrug – og det betyder, at Humbrecht i dag også tilbyder økologiske naturvine. 

Både deres naturvine og traditionelle vine dyrkes med bæredygtighed in mente, og deres tilgang er med til at give større biodiversitet med plads til et rigt dyre- og planteliv. 

2. De har tre helt forskellige terroirs

Humbrecht råder over flere forskellige områder, der er vidt forskellige, herunder Gueberschwihr, Eguisheim, Pfaffenheim og Rouffach. Det betyder, at de kan sikre deres vinstokke mod sygdom og svampe, samtidig med at de forskellige terroirs er med til at give deres vine dybde. 

Humbrecht råder også over områderne Goldert i Gueberschwihr og Steinert i Pfaffenheim, der ligger mere end 200 meter over havets overflade. Her har de perfekte forhold til at dyrke blandt andet Gewurztraminer og Muscat med krydrede aromaer, god syre og stor dybde.

3. De er stolte vinbønder med stolte traditioner

At være vinbonde i Alsace er ikke nødvendigvis en dans på roser – men for Humbrecht er det passionen og respekten for traditioner, der driver værket. 

Vi er selv helt vilde med, hvordan de formår at respektere de stolte traditioner – og samtidig se frem i tiden og turde at springe ud i eksempelvis økologi.

Hvad kendetegner vine fra Humbrecht?

Humbrecht laver flere forskellige typer af vine – lige fra tørre hvidvine til boblende Cremants, men fælles for dem alle er 1) De er dyrket og produceret med respekt for naturen og biodiversiteten og 2) Der er en helt særlig dybde og stor rigdom i deres vine takket være de alsidige terroirs.