Cremant d’Alsace

Cremant d’Alsace er Alsace-områdets svar på Champagne, og vinen fås både som hvid og rosé. Den mousserende vin laves efter samme metode som Champagne – bare i et andet område. 

Cremant d’Alsace er lidt mere tør og frisk end Champagne – og selvom Cremant typisk er billigere end Champagne, kan den sagtens hamle op med den ægte vare.

5 fakta om Cremant d’Alsace:

  • Cremant d’Alsace går godt som aperitif eller til lette fiskeretter – generelt er den god til festlige lejligheder og kan sagtens erstatte Champagne, hvis du spørger os.
  • Cremant laves ligesom Champagne – den mousserende vin er bare fra et andet område end Champagne. 
  • Sammenlignet med Champagne, er Cremant ofte lidt lettere i både smag og indhold af kulsyre. Den har en lys stråfarve, og er både frugtig i næse og smag. 
  • Cremant d’Alsace nydes bedst afkølet (omkring 5-7 grader) serveret i klassisk, høje Champagne-glas. 
  • Vinen udgør i dag en fjerdedel af vinproduktionen i Alsace – og udover Champagne er det den mest populære mousserende vin i Frankrig. 

          Cremant d’Alsace laves typisk på druerne Pinot blanc eller Riesling, der med deres høje syreniveau giver en skøn friskhed til den mousserende vin. Cremant d’Alsace laves dog både som single, som blend og på både grønne (blanc de blanc) og blå druer (Blanc de Noir).