Pinot Noir

Pinot Noir er mest kendt fra Bourgogne i Frankrig, men den delikate røde drue dyrkes også i både Californien, New Zealand, Tasmanien, Østrig (under navnet Blauburgunder) og i Tyskland (under navnet Spätburgunder). 

Pinot Noir er en af de mest populære druesorter, og det forstår vi godt – den er let og elegant og kan smage vidt forskelligt alt efter, hvor og hvordan den dyrkes.

5 fakta om Pinot Noir

  • Pinot Noir er den eneste drue, der kan bruges til at lave rosé Cremant d’Alsace (Alsace-områdets svar på rosé Champagne), hvor den tilføjer fyldighed og en elegant aroma. 
  • Pinot Noir er lys og let i både krop og farve (særligt sammenlignet med Syrah og Cabernet Sauvignon) – det er med andre ord en meget letdrikkelig rødvin med fine aromaer af røde frugter og knap så mange tanniner. 
  • Pinot Noir går rigtig godt til retter med svampe, vildt, fløde, laks og generelt franske klassikere som Coq au Vin og Boef Bourguignon. 
  • Alt efter, hvor Pinot Noir dyrkes, er der forskel på smagen – men de typiske smage i en Pinot Noir er skovbær, kirsebær, jordbær, solbær, brombær og blommer. 
  • Pinot Noir har en kæmpe fanskare verden over – i dag betragtes druen som en af de bedste druesorter overhovedet. 

          Pinot Noir er kendt for at være en vanskelig drue, der kræver de helt rette forudsætninger. Pinot Noir-prinsessen har nemlig brug for et køligt, moderat klima, den blomstrer sendt, modner tidligt og reagerer voldsomt på temperatursvingninger. 

          Og så er udbyttet af høsten ikke særligt højt, så det er intet under, at Pinot Noir-vine ofte er dyrere end mange andre vine.